|
Sanat Psikoterapileri'ne Giriş ve Tanışma Eğitimi
(12 saat) 22-23 Şubat 2020 tarihlerinde sunulan “Sanat Psikoterapileri'ne Giriş ve Tanışma” eğitim modülü Uzm. Sanat Terapisti Hale Gençel ve Dr. A Fulya Kurter Musnitsky liderliğinde gerçekleştirilecektir. Bu eğitimi düzenleme amacımız katılımcıların sanat terapisindeki temel kavramlar ve uygulamalarla tanışmaları ve uygulamalı olarak süreci deneyimlemelerini sağlamaktır. Katılımcılar, sanat terapisinin tarihçesi, işleyişi, diğer terapi yöntemlerinden farkları konusunda temel bilgileri edinmenin yanı sıra kendi yaratıcı süreçlerini deneyimleme fırsatı bulacaklardır. Eğitimler nitelikli ve konusunda uzman olan komisyon üyeleri tarafından hazırlanmış olup, iki tam gün olarak planlanmıştır. Diğer tüm ayrıntılara ve başvuru süreci ile ilgili bilgilere ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz. Başvuru için; https://forms.gle/N7XDfWtHHDNedcBB6 Derneğimizin tüm eğitimlerinde sınırlı sayıda % 50 burslu kontenjanımız bulunmaktadır.Burs için son başvuru tarihi 10 Şubat 2020'dir . https://forms.gle/L98yoLrAbdRWiKKu8 |
EĞİTMENLER
Uzm. Sanat Terapisti Hale GencelSanat Terapisti ve Sosyolog olan Hale Gençel Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde İtalyan Dili ve Edebiyatı okudu; hemen arkasından Amerika’ya giderek Massachusetts Truro Arts Center’da seramik eğitimine başladı. İki sene çeşitli atölyelerde çalıştı, asistanlık yaptı ve eserleriyle bir çok bursa layık görüldü. 1997’de Gorbon Işıl Sanat Atölyesinde konuk sanatçı olarak bir süre üretim yapan Hale, Avusturya’da katıldığı bir konferansta tanıştığı sanat terapistinden çok etkilenerek bu alana geçiş yaptı. New York’taki The New School University Yaratıcı Sanat Terapileri programına başvurdu ve kabul edildi. İki senelik eğitimini Memorial Sloan Kettering onkoloji hastanesinde kanser hastaları ve yakınları ile yaptığı altı aylık staj ile tamamladı. Bu dönemde Free Arts-NYC ile birlikte Harlem’deki dezavantajlı çocuklara mentörlük yaptı.
|
Dr. A Fulya Kurter MusnitskyYaratıcılığın ve sanatsal ifade yollarının insanın varoluşundaki ve ruh sağlığındaki yeri Fulya Kurter Musnitsky’nin kişisel yolculuğunun ve mesleki çalışmalarının merkezini oluşturmaktadır. Bireylerin ve grupların psikolojik olarak güçlenmesi ve gelişimi için çalışmalar sunmaktadır. Bu çalışmalar, egitimini aldığı ve derinleşmeye devam ettigi psikodrama, dışavurumcu sanat terapileri ve dans hareket üzerinden şekillenmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde uzun yıllar farklı koordinatörlük, danışmanlık, öğretim görevliliği gibi farklı roller üstlenmiş, İstanbul Psikodrama Enstitüsü bünyesinde gruplar yönetmiş, supervizör ve eğitmen olarak görev almıştır. Yakın zamanda Beyaz Keçi Expressive Arts Institute Istanbul’u kurarak hayallerine burada şekil vermektedir.
|