Sanatçıyla Buluşmak 2; "Hareketi Bulmak"
Sayın Meslektaşlarımız,
Sanat psikoterapisinin araçlarıyla çalışan ruh sağlığı uzmanlarının, sergilemesi gereken temel özelliklerin (yargılayıcılıktan uzaklık, iyi dinleyici olma, sessiz tanıklık gibi) yanı sıra, sanatla yakından ilişki içinde olması, sanatın farklı form, anlatı yollarına açık olması ve yaratım sürecini deneyimliyor olması önemlidir. Buradan hareketle derneğimizin, “Sanatçıyla Buluşma Atölyeleri” adı altında tasarladığı bir dizi çalışmanın ikincisi “Hareketi Bulmak ” adını taşıyor. TORK Dans Topluluğu kurucularından, çağdaş dans sanatçısı, koreograf, eğitmen Tan Temel ve Sernaz Demirel tarafından yürütülecek atölye çalışmasında, yoğun bir şekilde bedenimizden yola çıkarak keşfetmeye, hayal gücümüzü ve farkındalığımızı geliştirmeye yoğunlaşacağız. Atölyenin Bedeli ve Kayıt 8 saatlik çalışmanın bedeli 200 TL.dir. SPD üyeleri: 180 TL, öğrenci: 140 TL Atölye herkese açıktır ancak öncelikli olarak sanat terapisinin araçlarını kullanan ruh sağlığı alanındaki uzmanlar kabul edilecektir. Atölye çalışmasına öncelikli olarak sanat terapisinin araçlarını kullanan ruh sağlığı alanındaki uzmanlar kabul edilecektir. Kayıt için e-başvuru formunu doldurmanız ve özgeçmişinizi [email protected] adresine iletmeniz gerekmektedir. Kesin kaydınızın tamamlanması için 100 TL'yi Sanat Psikoterapileri Derneği hesabına (Garanti Bankası Hesap No: 183-6296768 IBAN: TR37 0006 2000 1830 0006 2967 68) "bağış" açıklaması ile yatırılması ve dekontunuzun [email protected] adresine iletilmesi gerekmektedir. Saygı ve sevgilerimizle. SANAT PSİKOTERAPİLERİ DERNEĞİ . |
Egitmenler Hakkında
Tan Temel, 2000 yılında MSÜ Devlet Konservatuarı Dans Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında Merce Cunningham Dance School’dan aldığı burs ile Cunningham tekniği üzerine çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Cemal Reşit Rey Dans Topluluğu’nda dansçı ve eğitmen olarak yer aldı. 2005 yılında Geyvan McMillen’nin direktörlüğünde kendisinin de kurucu üyesi olduğu İstanbul Dans Tiyatrosu Topluluğu’nda çalışmalarına devam etti. 2007 yılında Sernaz Demirel ile birlikte “Uluslar arası Chicago Dans Festivali En İyi Koreografi Ödülü”nü aldı. 2009 yılında Case Western Reserve Üniversitesi Tiyatro ve Dans Bölümü MFA, 2014 yılında ise YTÜ Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlik Programından mezun olmuştur. 2010- 2013 yılları arasında Floransa’da bulunan L’O.ffcina Dans Topluluğunun sanat yönetmenliğini üstlenmiştir. Halen kurucusu olduğu TORK Dans Topluluğu’nda yaratıcı çalışmalarını sürdürmektedir. 2001 yılından beri YTÜ Dans Anasanat Dalı’nda eğitmenlik yapmaktadır. Sanat platformlarında ve üniversitelerde koreograf, dansçı ve eğitmen olarak çalışmalarına devam etmektedir.
www.torkdance.com
http://yarbis.yildiz.edu.tr/ttemel/cv/
Sernaz Demirel, 2003 yılında YTÜ Modern Dans Programı’ndan mezun oldu. 2003-2005 yılları arasında Cemal Reşit Rey Dans Topluluğu’nda dansçı olarak yer aldı. 2005 yılında Geyvan McMillen’nin direktörlüğünde kendisinin de kurucu üyesi olduğu İstanbul Dans Tiyatrosu Topluluğu’nda çalışmalarına devam etti. 2007 yılında Tan Temel ile birlikte “Uluslar arası Chicago Dans Festivali En İyi Koreografi Ödülü”nü aldı. 2009 yılında Case Western Reserve Üniversitesi Tiyatro ve Dans Bölümü MFA, 2014 yılında ise YTÜ Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlik Programından mezun olmuştur. Halen kurucusu olduğu TORK Dans Topluluğu’nda koreograf, dansçı ve eğitmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2004 yılından beri YTÜ Dans Anasanat Dalı’nda eğitmenlik yapmaktadır. Sanat platformlarında ve üniversitelerde dansçı ve eğitmen olarak çalışmalarına devam etmektedir.
www.torkdance.com
http://yarbis.yildiz.edu.tr/sernazd/cv/
“Hareketi Bulmak ”Hakkında
Atölye Çalışması – Tan Temel, Sernaz Demirel
Bedenimizin ve hareket alışkanlıklarımızın ne kadar farkındayız? Dansın bir anlatım ve terapi aracı olarak kullanımında doğaçlama ve kompozisyon metotlarını nasıl kullanabiliriz? sorularından yola çıkılacak olan atölye çalışmasında bedenin yerle, mekanla, uzayla olan ilişkisine bireysel, partnerli ve grup çalışmaları yoluyla odaklanılacaktır.
Maksimum Katılımcı Sayısı: 20
TARİH : 2 NİSAN PAZAR, 10:00- 18:00
PROGRAM:
10.00 - 13.30 Merkezi Bulmak Merkezde Olmak
(Bu seans uygulamalı anatomi çalışmaları ile beden farkındalığı, nefes farkındalığı, core gücü ve esneme çalışmalarını içermektedir.
13.30 – 14.30 Ara
14.30 – 16.00 İmajlarla Harekete Geçmek
16.00 – 16.15 Ara
16.15 – 17.45 Partnerli ve Grup Çalışması
17.45 - 18.00 Soru - Cevap
Yer ve Ulaşım Detayları
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü
Sanat ve Tasarım Fakültesi MSSB Dans Anasanat Dalı
Esenler- İstanbul
ULAŞIM Metro, metrobüs, ring servis ve otobüs ile ulaşılab Davutpaşa'ya nasıl ulaşılır?
A) Marmaray ile Kazlıçeşmeye gelip 85C'ye binerek kampüse ulaşılır.
B) Marmaray'dan ya da M2 hattından Yenikapı'da M1A hattına (havalimanı yönü) aktarma yapılır. M1A Davutpşa YTÜ durağında inilir.
C) Atatürk Havalimanı ya da otogardan M1A hattına binilip Davutpşa YTÜ durağında inilir
Metrobüs ile:
A) Cevizlibağ'da inip ringe, 41AT'ye ya da 85C'ye binebilirsiniz.
B)Merter'de inip M1A hattına binilip Davutpşa YTÜ durağında inilir
Otobüs İle
A) 41AT
B)85C
C) Bazı zamanlar hat numarasız olarak kalkan Beşiktaş - Davutpaş (ya da otogara girmeyen 28O hattı)
Kampüsten dönüşte ise
A) Ring ile M1, Metrobüs, T1 hatlarına
B) Yürüyerek M1 hattına
C) Yürüyerek 92B ve 92C hatlarına, ki bu hatlar Bayrampaşa Maltepe'de metrobüs ile kesişip Millet Caddesine gidiyorlar
D) 85C ile M1, Metrobüs, T1 ve Marmaray'a
E) 41AT ile M1, Metrobüs, T1 ve Ayazğa'ya
F) Çilek Servis ile Yıldız Kampüsü'ne