|
Amerika ve Kanada'da uzun yıllardır Mart'ın üçüncü haftasında kutlanan Sanat Psikoterapileri Haftası’nı (Creative Art Therapies Week) ülkemizde de eş zamanlı olarak 11-17 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi diliyoruz.
İstanbul'un Sanat Psikoterapisi haritasını keşfetmemize olanak tanıyacak bu haftada, sanat psikoterapisinin farklı uygulamalarına dair bilgi ve deneyim sunan ücretsiz etkinlikler ile alanı ve birbirimizi tanımaya odaklanacağız. Aşağıdaki tabloda Sanat Psikoterapileri Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerin takvimini bulacaksınız. |
2019 Sanat Psikoterapileri Haftası Takvimi
2019 Sanat Psikoterapileri Haftası, Detaylı Etkinlik Listesi
11 Mart 2019, Pazartesi Günü 10:30 - 11:30
Sanat Psikoterapileri Haftası Açılış Etkinliği ve Basın Açıklaması
Nurhan Eren, B. Yasemin Adalı, Sevin Seda Güney, Hale Gencel ve Özgür Salur
Etkinlik Yeri: CONTAİNER, Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Yeniyol Sokak 13 /B Beşiktaş
11 Mart 2019, Pazartesi Günü 16:00-17:30
90 Dakikada Müzik Terapi
Özgür Salur
Müzik terapi, dünyada birçok ülkede sağlık sistemlerine yerleşmiş ve sosyal güvenlik sistemleri tarafından karşılanan, 300 okulda lisans-yükseklisans-doktora seviyesinde eğitimleri verilen ve Dünya Müzik Terapi Federasyonu’na kayıtlı 20.000 müzik terapist tarafından kanıta dayalılık-evrensellik-etik ilkeler çerçevesinde yürütülen bir sağlık uygulamasıdır. “90 Dakikada Müzik Terapi” atölyesinde katılımcılar, uzman müzik terapist Özgür Salur tarafından yürütülecek 5 kişilik grup içerisinde aktif ve reseptif temel müzik terapi uygulamalarını deneyimleyecekler.
Kayıt için Ebru Ordu'ya 0 212 502 60 50'dan ulaşabilirsiniz. Katılımcı sayısı sadece 5 kişiyle sınırlıdır.
Etkinlik Yeri: Müzik Terapi Akademisi, Bahçelievler Mahallesi, Naci Kasım Caddesi 4-1, Bakırköy - İstanbul
11 Mart 2019, Pazartesi Günü , 13:00-16:00
Bir Kış Günü Rüyası
Zeki Engin Çolak
“Tecrübelerimiz bize öğretmiştir ki rüyalar her zaman bize egonun bilmediği ve anlamadığı bir şeyler anlatmaya çalışır.” Jung (C.W 17, par. 189)
Çalışmada katılımcılar, lider rehberliğinde, yaratıcı sanat terapisi tekniklerini kullanarak kendi rüyaları üzerinde çalışacaklardır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Lapsus Psikoloji ve Gelişim Atölyesi Göztepe Mah. Mustafa Mazhar Bey Sok. Kumru Apt. No:8 Daire:3 Kadıköy / İstanbul
11 Mart 2019, Pazaresi 14:00 - 16:00 YENİ,
Sanat Psikoterapileri ve Rehabilitasyon: Lape Örneği
S. Seda Güney, Danny S. Lundmark, Meril Algazi, Merve E. Turan
Sanat Psikoterapileri ve Rehabilitasyon konusunda kısa bir bilgilendirme ve söyleşi sonrası Dans ve Hareket Terapisi, Müzik Terapisi ve Sanat Terapisi yöntemlerini deneyimleme atölyeleri yapılacaktır.
Kayıt için : Merve E. Turan, 05453374414, [email protected] iletişime geçebilirsiniz.
Etkinlik Yeri: Fransız Lape Hastanesi 19 Mayıs Mahallesi Büyükdere Cad. No: 18 Şişli İstanbul
11 Mart 2019, Pazartesi Günü 18:30-20:00
'Çizginin Ötesine, Alfabelerle Dans' Beden ile Yaratıcılık Çalışması
Lerna Babikyan
Alfabeler geçmişi bugüne taşıyan tarihi bedenlerdir. Yüzyıllar boyunca dünyanın her köşesinde farklı tasarımlar aracılığı ile oluşan görsel dil bize bilgiyi, algıyı, zamanı, deneyimi taşımıştır, tıpkı bedenimiz gibi.Bu atölye çalışması sanatçının son yıllarda alfabeler üzerine yaptığı hareket araştırmalarıdan yola çıkarak geliştirilmiştir. Dünya üzerinde var olan/olmuş tüm alfabeleri dansla, bedenle, sesle deneyimlemeye açık olan çalışma; doğaçlama ve kompozisyonu birlikte barındıran yapısı ile beden farkındalığı, hafıza, dikkat, algı, ifade ve yaratıcılık gibi becerileri geliştirebilmekte; katılımcıya deneyimi doğrultusunda yeni bakış açıları kazandırabilmektedir.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Çatı Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, Lüleci Hendek Caddesi, Hacı Mimi Külhanı Sokağı, No:1 Kat:3 ( Arada Kafe'nin karşı sokağı soldaki ilk bina) Beyoğlu - Taksim
12 Mart 2019, Salı 10:00 - 12:00
Ruhsal Bozukluklarda Sanat Psikoterapileri: Çapa Örneği
Nurhan Eren
Bu toplantıda, İÜ İTF Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Psikiyatri Servisi, Sanat Psikoterapisi ve Rehabilitasyon Programı'nda 2011 yılından beri ruhsal bozuklukların tedavi ve rehabilitasyonu amacıyla sürdürülen sanat psikoterapi çalışmaları ve profesyonellere yönelik sürdürülen eğitim programı hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Katılım 15 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için Nurhan Eren'e [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.
Etkinlik Yeri: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Psikiyatri Ana Bilim Dalı Sosyal Psikiyatri Servisi Sanat Psikoterapisi ve Rehabilitasyon Programı
Topkapı Mahallesi, Turgut Özal Millet Cd, 34093 Fatih/İstanbul
12 Mart 2019, Salı 14:00 - 16:00, YENİ
Sosyal Değişim İçin Dans / Hareket Terapisi
S. Seda Güney
Sosyal değişim amaçlı farkındalık yaratmak ve farklı bir perspektiften, sanatın ve dansın gözünden, nasıl bakılacağını bu alanda dans ve hareket terapisi yöntemlerini nasıl kullanılabileceğini deneyimleye çalışacağız.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 07.03.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Nadas Psikoloji, Rasimpaşa Mahallesi Uzun Hafız Sokak No : 80 Yeldeğirmeni - Kadıköy
12 Mart 2019, Salı 12:00 - 15:00
Fotograf Terapi Konulu Seminer ve Atölye Çalışması
Gülsüme Oğuz
Fotoğrafla Terapi tekniklerinin kişisel gelişim amaçlı uygulama atölyesidir. Atölye sırasında katılımcılar, psikoanalitik bakış açısıyla fotograf terapi yaklaşımıyla tanışacaklar ve ardından klinik alanda kullanımına ilişkin kısa bir sunum ile konu hakkında teorik bilgi edineceklerdir. Çocukluğumuzun fotoğraflarını özenle saklarken çocuklarımıza göstereceğimiz günü hayal ederiz. Sevdiğimiz insanların fotoğraflarını korurken ayrıldığımız sevgilinin fotoğraflarını yok etmek isteriz. Kaybettiğimiz insanların fotoğraflarına bakmak ise acı verici olduğundan bir süre üzerini örtebiliriz. Ölümün yaklaştığını hissettiğimizde hayatımız bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçer ve karelerimizle tek tek vedalaşmaya çalışırız. Hatta öyle anıların tanıkları olan fotoğraflar vardır ki özenle saklar ve biz olmasak da onların korunup taşınmasını arzu ederiz. Çekim ya da saklama amacı ne olursa olsun; bir fotoğrafın konusunun fotoğrafı çeken kişiyle direk bir ilişkisi olduğunu iddia edebiliriz. Çektiğimiz, koruyup sakladığımız hatta kesip attığımız fotoğraflar bile aslında bize dair bir şeyler anlatır. Neyi çektiğimiz, fotoğrafın neyini sevdiğimiz; nesinden rahatsız olduğumuz iç dünyamıza ayna tutabilir. Öyleyse fotoğrafı hem kendimizi tanımanın hem de iç dünyamızdaki kaynakları keşfetmenin birer aracı olarak kullanabiliriz. Fotoğrafla Terapi, Sanat Terapileri’nin bir dalıdır. Belli temalarla ya da herhangi bir konuya odaklanmadan çekilen fotoğraflar sanat terapisi eğitimi almış bir klinik psikolog eşliğinde yorumlanır. Kişi, bu kareler yardımıyla iç dünyasından yansıyan kendisine yeni bir mercekten bakar ve yeni anlamlar keşfeder.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Fotograf Psikoloji, Gümüşsuyu Mah. Kutlu Sk. No:22 D:2 Taksim, Beyoğlu/İstanbul
12 Mart 2019, Salı 17:00 - 20:00
Dışavurumcu Sanat Terapisinde Duygusal Dayanıklılık Atölyesi
Elyan Aysoy
Dış etkenlerin zorlayıcı koşullarına rağmen, kişinin yaratıcılığını ve iç kaynaklarını fark ederek harekete geçirmesi, olaylara bakış açısını geliştirerek içsel güç ve huzurunu korumayı öğrenmesi hayatında daha etkin ve başarılı olmanın sırrıdır. Dışavurumcu Sanatlarla İfade ve Yaratıcılık Atölyesi kişilerin duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade ederek paylaşmalarına ve farklı davranış biçimleri deneyerek sınırlarını esnetmelerine fırsat verir. Resim, hareket, yazı-öykü, drama gibi değişik sanat formlarının kullanıldığı bu deneyimsel atölye çalışması keyifli, güvenli ve destekleyicidir.Grup ortamında Dışavurumcu Sanatlar ve Yaratıcılık Atölyesi katılımcıya, Yaşadıklarını nasıl anlamlandırdığını fark etme, Otomatikleşmiş davranış şekilleri hakkında farkındalık kazanma, kendini ve yapmış olduğu seçimleri daha iyi tanıma, seçeneklerini arttırma fırsatı verecektir.
ilginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Papirus Plaza K:9, Merkez Mahallesi Ayazmadere Caddesi No:37 K:9 Papirus Plaza, 34418 Kağıthane/İstanbul
13 Mart 2019, Çarşamba 15:30-17:00
Atölye: İz'den İmge'ye İmge'den Öykü'ye Intermodel Yaklaşımla Dışavurumcu Sanat Terapisiyle Tanışma
B.Yasemin Adalı
Bedensel hareket ve jestlerin bıraktığı izlerde imgeler bulmak ve bu imgeleri hikayeler ile bağdaştırmak bireyin içindeki yaratıcı potasiyeli harekete geçirir ve hayatın olağan akışı içerisinde temas etmediği kaynakları keşfetmesine olanak tanır. Katılımcılar 90 dakika süreli atölye çalışmasında, sanatlar arası geçişlerin esas alan intermodel yaklaşımla sanat terapisi ile tanışacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: İstanbul Sanatla Yaşam, Nişantaşı-Ihlamur Yolu No.73/1 Topağacı-Teşvikiye Şişli/İstanbul
13 Mart 2019, Çarşamba 18:00-19:30
Uygulamalı Seminer: Dışavurumcu Sanat Terapisi Yönelimli Bireysel Seanslarda Neler Olur?
Fulya Kurter Musnitsky
Bu uygulamalı seminerde bireysel bir seansta dışavurumcu sanat psikoterapisi (expressive arts therapy) üzerinden danışan, terapist ve sanat arasında nasıl bir süreç yaşandığı, arkasındaki felsefik temelleri, iyileştirici unsurları hakkında bir bakış açısı kazanmak isteyenler içindir. Çalışmada, teorik ve deneyime dayalı bilgi aktarımının yanı sıra ve örnek kısa uygulama üzerinden katılımcıların bazı soruları yanıt bulabilecektir.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: İstanbul Sanatla Yaşam, Nişantaşı-Ihlamur Yolu No.73/1 Topağacı-Teşvikiye Şişli/İstanbul
13 Mart 2019, Çarşamba 17:00-19:00, YENİ
Seminer: Dans Hareket Terapisi Semineri : Dans ve Hareket Terapisi Nedir? Kimin için?
Özlem Lale Kaleli
Amaç, dans ve hareket terapisi yöntemlerini, uygulama alanlarını tanıtmak ve ruh sağlığı başta olmak üzere, sosyal hizmet ve eğitim alanında çalışan profesyonellerle buluşturmak.
Seminer İçeriği :
- Dans ve hareket terapisi: Neden, nedir, kimin için?
- Temel yöntemler ve ekoller: Laban Hareket Analizi, Chace Metodu, Otantik Hareket
- Beden, hareket ve travma: Nörobiyolojik bulgular
- Çalışma prensipleri: İçten dışa ve dıştan içe etki
Etkinlik Yeri: Liman Aile Danışmanlık Merkezi, Mimar Sinan Mahallesi, No: 35100, 1404. Sk. No:5, 35220 Konak/İzmir
Kayıt İçin : Elif Burur, 0 551 933 99 59 dan iletişeme geçebilirler. Kontejyan 15 kişi ile sınırlıdır.
13 Mart 2019, Çarşamba , Çocuklara Yönelik Saat 15.30-16.30, Uzman ve Eğitimcilere Yönelik 19.00-20.00, YENİ
Özel Eğitme İhtiyaç Duyan Çocuklarda Dans Hareket Terapisi Uygulamaları
Özgür Atlas
Bu atölyede öncelikle çocuklara yönelik bir çalışma yapılacaktır. Farklı özelliklere sahip özel eğitme ihtiyaç duyan çocuklarda ( otizmli, dislekisili,, zihinsel engeli, vb ) dans ve hareket terapisi çalışmaları belli bir model içinde yapılacaktır.
Daha sonra Eğiticiler ve Uzmanlara yönelik bir model sunan atölyede özellikle özel eğitme ihtiyaç duyan çocuklarda dans ve hareket terapisi çalışmalarına uygun yol haritası, yöntem ve yaklaşımları içeren kanıta dayalı bir uygulama model önerisi sunulacaktır ve farklı yöntemleri ile entegrasyonu üzerine tartışma yürütülecektir.
Etkinlik Yeri :Etkinlik iki merkezin katkılarıyla gerçekleşecektir. Ayvalık Özel Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Psikolojik Danışmanlık Ve Eğitim MerkeziAdres: Sahil Kent Mahallesi, Zübeyde Hanım Cd., 10400 Ayvalık/Balıkesir
Kayıt için; 05436475404 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.
14 Mart 2019, Perşembe 17:00 - 18:00
Dans Eden Sözcükler ve Bohçalı Atölyeler
Aytül Hasaltun Bozkurt
Bu atölye kitaplardan, filmlerden ilhamını alarak dansa ve harekete akan sözcükler üzerinden oluşturuldu. Hayatlarımızı çoğaltmak için okuduklarımızdan ya da seyrettiklerimizden damıtılmış sözcükler, bizi yeni, bilinmedik, keşif ve umut dolu bir yere sürükleyebilecek güce sahiptir çünkü. Zira sanatın farklı bir vizyon sunan yenilikçi ve filizlenmeye müsait pratikleri üzerinden temellendirilmiş bu atölyelerde yine başka bir sanat disiplini olan dans/hareket aracılığıyla, malzemenin ta kendisi bedenler üzerinden deneyimlemek şüphesiz en efektif yoldu aynı zamanda.Ruhlarımızın belki de en karanlık derinliklerinde gezinirken bize güçlü bir ışık kaynağı sunan psikoloji biliminin de katkılarıyla, oldukça kırılgan olan hayatlarımızdaki korku, cesaret, kaygı, hüzün, coşku, neşe ve umut gibi pek çok duyguyu ve dayanıklılık, güç, farkındalık, yaratıcılık gibi pek çok kavramı, dikkatlice yeniden gözden geçirme şansı yine bu atölyeler dizisiyle gayet mümkün. Dans ve hareket odaklı çalışmanın en önemli kazanımları olan bedene ait bilgi, bütüncül beden algısı, mekan/zaman ve enerji farkındalığı, hareket repertuarının gelişmesi, farklı seviyeler ve farklı düzlemler arasında organik geçişler yapabilme becerisi de yine bu atölyelerin diğer amaçları arasındadır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: CONTAİNER, Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Yeniyol Sokak 13 /B Beşiktaş
14 Mart 2019, Perşembe 18:00 - 19:00
Disiplinerarası Yaklaşımla Dans Temelli Sanat Terapi Uygulaması
Etkinlik Lideri: Cemal Acet
Hareket hayatımıza ne kadar uzak, ne kadar yakından temas ediyor? Dans odaklı atölyelerin uygulamalarını nasıl şekillendiriyoruz? Sanat terapi yöntemi olarak dansı kullanmak, gibi sorulara cevap bulacağımız bir alan açıyoruz. Atölye sürecinde hareket ve pozisyonlarını keşfeden çocuklar kendi adımlarından yola çıkarak her yeni çalışmada geçmiş ve bugün arasında nasıl ilişki kuruyorlar? Dans atölyesinde nasıl giyiniyorlar? Hangi materyaller çalışmayı işlevsel hale getiriyor? Çocukların bireysel alanlarını grup dinamiklerine açık hale getirebiliyor muyuz? Farklı gelişen çocuklarla alanlarımızı paylaşıyor muyuz? Mekânın yapısını keşfederken bedeni kullanarak nesne, hareket, boyut kavramlarını içeren bir koreografi üretebilir miyiz?
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: CONTAİNER, Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Yeniyol Sokak 13 /B Beşiktaş
14 Mart 2019, Perşembe 19:00 - 20:00
Oyun Tahtası
Etkinlik Lideri: Asuman Aktüy Özdemir
En son ne zaman oyun oynadınız? Bu oyuna bedeniniz iştirak etti mi? Oyunda takım arkadaşlarınız var mıydı?
Keşif yolumuzda çamur bize eşlik edecek.Oyunda olmak oyunun bize söyledikleri ve malzemenin müsaadesine bizim cevabımız….Bunları araştırırken sanatın iyileştirici gücünden bahsedeceğiz. Ortaya çıkan eserimiz üzerinden sözcüklerimizi söyleyeceğiz. İçerik Sanat Terapisinde seramik malzemelerin kullanımının teknik ve uygulamaları göz önünde tutularak hazırlanmıştır.Malzemenin bize söylediklerinden yola çıkarak uygulamalar hakkında fikir verme amacı taşınmıştır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: CONTAİNER, Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Yeniyol Sokak 13 /B Beşiktaş
14 Mart 2019, Perşembe 18:30-20:00
Gençlere Yönelik Dışavurumcu Sanat’la Tanışma Atölyesi
Etkinlik Liderleri: Oya Masaracı, Ebru Açıkgözler, Gökçe Babayiğit
Yaşadığımız yerin karmaşasına alternatif bir alan yaratmak ve yenilenmek için Dışavurumcu Sanat yöntemleriyle zengileşecek atölyemize davetlisiniz! Gençlere yönelik programlar geliştiren SOIL (Social Innovation Lab), Sanat Psikoterapileri Haftası’nda, gençleri okul yoğunluğunda bulamadıkları dinlenme ve oyun alanını yaratmaya davet ediyor. 1.5 saat sürecek olan atölyede gençler kendilerini daha yakından tanıma ve yaratıcılıklarını keşfetme fırsatı bulacaklar. Atölye 15-18 yaş arasındaki herkese açık ve ücretsizdir.
Sorularınız ve kayıt için, [email protected] ’a mail atabilir veya 0212 945 4507 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Etkinlik Yeri: Social Innovation Lab, Bebek Mah. Büyük İnrişah Yokuşu No:75 Daire:15 Bebek-İstanbul
15 Mart 2019, Cuma 18:00-21:00
Atölye: İçimdeki Süper Kahraman
Etkinlik Lideri: Elçin Akturan
Şimdiye dek çizgi romanlardan filmlere aktarılan çok çeşitli kült süper kahramanların ve anti-kahramanların fantastik ögeli hikayelerine çoğumuz tanıklık etmişizdir. Çocukken ve belki halen kendinizi özdeşleştirdiğiniz ya da sizi pek de cezbetmeyen süper/anti/kötü kahramanlar olabilir. Bu tarz öykülerde aynı beden/kişi iki ayrı kimlik barındırır ve iki ayrı dünyada var olur. Bir tarafta gündelik yaşamda, dışsal koşullar karşısında sınırları belli olan, ruhsal açıdan güçlü ve kırılgan yanlarıyla daha tanıdık bir kimlik mevcuttur. Öteki tarafta, fantastik ve olağandışı bir dünyada genelde ölümsüz ya da yenilmez olmasa bile, etkileyici mitsel güçlere ve karşıtı mitsel kırılgan bir tarafa sahip süper/anti/kötü kahraman kimliği vardır. Olağandan olağandışıya geçiş kahraman kostümünün giyilmesi ile gerçekleşir. Kostüm hem “süper” güçleri açığa çıkarır hem iki ayrıksı kimlik/dünyayı birbirinden ayrıştıran, birini diğerinden gizleyen ve bu ikilik arasında geçişi sağlayan güvenli bir perde görevi görür. Bu geçişle, sıradan insanın ruhsal dayanıklılığı ve kırılganlığı; fantastik kimlikte abartılı ve somutlaşmış “süper” güçler ve karşıtı “süper” kırılganlığa aktarılır. Dayanıklılık & kırılganlık ruhsal ve alışageldik alemden fiziksel ve şaşırtıcı bir alemde daha rahat gözlemlenebilir. Hatta kişinin doğasına ait parçalar olarak daha kolay kabul görebilir. Sizleri bu atölyede gerçek & fantastik dünya, olağan & olağandışı, kırılgan & dayanıklı taraf temalarına odaklanmaya; maske ve öykü çalışmasıyla kendi süper/anti/kötü kahramanlarınızı yaratmaya davet ediyoruz. Atölye sonunda ürettiğiniz maske ve öykülerinizi eve götürebileceksiniz. Atölyeye gelirken sanat malzemeleri ile çalışırken rahat edeceğiniz kıyafetler ile gelmeyi unutmayın!.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Lapsus Psikoloji ve Gelişim Atölyesi Göztepe Mah. Mustafa Mazhar Bey Sok. Kumru Apt. No:8 Daire:3 Kadıköy / İstanbul
18 Mart 2019, Pazartesi 18:30-20:00
‘Hareketi İzle’, Hareket Terapisi ile Tanışma Atölyesi
Tuğçe Ulugün Tuna
Bartenieff Temel Hareket Prensipleri aracılığı ile odaklanılacak olan çalışma da; hareket, ağırlık ve basınç ilişkileriyle gözlemleyeceğiz. Bireysel hareket yaklaşım ve uygulamalarının yapısal ve bütünsel açılımda, iç bilinç ve bağlantısallık anlayışıyla ele alınmasını hedefleyen çalışma da, temel koordinasyon egzersizlerini, nefes, salınım, yer çekimi ve zihin bütünlüğünde algılamaya, uygulamaya ve gözlemlemeye odaklanılacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 28.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı, MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi 2.kat. Bomonti-İstanbul
Not: Etkinlik Yeri ile ilgili olarak bir düzeltmeden dolayı 16.02.2019 Cumartesi tarihinde olan bu atölye 18.02.2019 Pazartesi 18.30 - 20.00 arasında aynı mekanda yapıllıcaktır.
16 Mart 2019, Cumartesi 11:00-12:30
Çocuk Atölyesi: Hareket ve Yaratıcılık Arasındaki Sihirli Bağlantı
Cemile Toska
4 yaş ve üzeri çocuklar için tasarlanmış 90 dakika süreli atölyede, eğlenceli ve yaratıcı bir yaklaşımla gelişim dönemindeki çocuklarda var olan oyun oynama, içsel hareket etme dürtüleri ve yaratım süreçlerinin canlandırılması ve güvenli bir alanda deneyimlenmesi hedeflenmektedir. Hareket ve dansın başlıca ifade araçları olarak kullanıldığı atölye çalışmasında resim, müzik ve yaratıcı yazı gibi diğer alanlar da eklektik bir yaklaşımla yer almaktadır.
Kayıt için Cemile Toska'ya 0532 356 2938'den ulaşabilirsiniz.
Etkinlik Yeri: Adnan Saygun Caddesi, Gökçe Sokak No:8 Altınkubbe Apt D:1, Ulus - Beşiktaş / İstanbul
16 Mart 2019, Cumartesi 14:00-17:00
Sanatla Özbakım Atölyesi
Etkinlik Liderleri: Nur Dincer Genç ve Aslı Baykal
3 Saat süreli atölye çalışması tükenmişliği önlemede sanat terapisinin işlevine odaklanıyor.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Arkabahçe Psikolojik Gelişim ve Danışmanlık Merkezi Adnan Saygun Caddesi, Özlem Apt. No:15 D:1 Ulus/ İSTANBUL
16 Mart 2019, Cumartesi 15:00- 16:00
Sanat Terapisi ve Sosyal Hizmet
Arzu Avşar
60 dakika süreli sosyal hizmet bünyesinde yaşayan çocuklarla uygulanan Sanat Terapisi yöntemlerinin etkisi, gerekliliği, çocuklarla yaşanan sorunlar, uygulama örnekleri sunulacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 01.03.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Bistanbul danışmanlık ve Eğitim Merkezi. Neyire Neyir sk. No:26 D:1 P.K: 34180 Bahçelievler/İSTANBUL
17 Mart 2019, Pazar 11:00-13:00
İlk Hareket Hikayesi: Doğum Dansı
Elçin Akturan
“Henüz ışık yok, henüz sözcük yok ama hareket, ses ve beden orada: Dünyaya yaptığımız ilk yolculukta!” Evvel zaman içinde bir vakit vardı ki; rahimin yumuşak ve sıcak duvarlarıyla sarmalanan birer bebektik. Amniyotik sıvı ile dolu bu güvenli gölde hareket ettiğimizi hatırlamasak da hissini biliriz ve bu kelimelere zor dökülebilen bir histir. Annemizin ve içine doğduğumuz dünyanın ilk ses dalgalarını duyduğumuz doğumdan önceki dönemde bedenlerimiz ilk hareket keşiflerini yapıyordu. Göbek kordonumuz bizi beslemenin yanı sıra renkli ve kıvrımlı haliyle bir nevi ilk oyuncağımız, ilk oyun arkadaşımızdı.Ne zamanki içeride yer pek kalmadı, ya da biz büyüdük ve hareket etmek giderek zorlaştı; hepimiz için bir aydınlanma anı ve irademizi kullandığımız o ilk önemli karar: “Dışarı çıkmak istiyorum.” Ardından mekan ve etkileşimli bir hareket serisi keşfi, fiziksel bir yolculuk eşlik ediyor.Bu atölyede hareket ve ses çalışması ile kendi doğaçlama doğum danslarımızı yaratacağız ve o bebek olma hissini hatırlayacağız. Karar alma-yönelme, güvenli alan-risk alma, bütün-birey, bağımlı-bağımsız olma temalarına ruhsal olarak güçlenme amacıyla odaklanacağız. Doğum, bireyselleşmemizin ve anneden bağımsızlaşmamızın ilk adımıdır. Bu ilk hareket hikayenizden günümüzdeki yetişkin halinize aktarmak istediğiniz hangi unsurlar var acaba? Atölyeye gelirken rahat hareket edebilmek için rahat kıyafetler giymeyi unutmayın!
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 27.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: Lapsus Psikoloji ve Gelişim Atölyesi Göztepe Mah. Mustafa Mazhar Bey Sok. Kumru Apt. No:8 Daire:3 Kadıköy / İstanbul
17 Mart 2019, Pazar 15:00-17:00
Atölye: Black-Out Poetry: Metinlerin içinde Kendini Aramak
Aslı Arslanbek-Evci
Blackout poetry, yani karartma şiir, son yıllarda yaratıcı sanatlar terapilerinde özellikle yetişkin ve ergenlerde kullanımı yaygınlaşan bir uygulamadır. Blackout poetry tekniğiyle şiir üretirken kişi, bir kitap, gazete ya da dergi sayfasından kendisi için anlamlı kelimeleri seçer. Seçtiği kelimeleri kutu içerisine alır ve bu kelimelerin dışında kalan tüm metni çeşitli yaratıcı müdahalelerle kapatır. Blackout poetry, özellikle kişinin kendini tıkanmış hissettiği anlarda yaratıcılığını desteklemek için kullanılabilir.
Danışan kendini hazır hissetmediğinde duygu farkındalığı ve ifadesi zor bir hal alabilir. Yaratıcı alan, bu durumlarda duygu ve düşüncelerin dışa aktarılması için güvenli bir zemin oluşturur. Yaratıcı terapilerin içinde kullanılabilen şiir, bir çok zaman kendi başına ya da çizimlere eşlik ederek ifade aracına dönüşür. Blackout poetry ise kişiye, bu ifade ihtiyacının karşılanmasını kolaylaştıracak hazır metinler sunar. Hazır metinlerin akışından seçilen kelimeler, güvenli dışavuruma ve bireyin kendisi ile ilgili yeni şeyler keşfetmesine olanak sağlar.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 26.02.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: İstanbul Sanatla Yaşam Nişantaşı-Ihlamur Yolu No.73/1 Topağacı-Teşvikiye Şişli/İstanbul
17 Mart 2019, Pazar Saat 18.00-19.00
Özel Eğitme İhtiyaç Duyan Çocuklarda Dans Hareket Terapisi Uygulamaları
Özgür Atlas
Eğiticiler ve Uzmanlara yönelik bir model sunan atölyede özellikle özel eğitme ihtiyaç duyan çocuklarda ( otizmli, dislesksili,, zihinsel engeli, vb ) dans ve hareket terapisi çalışmalarına uygun yol haritasi, yöntem ve yaklaşımları içeren kanıta dayalı bir uygulama model önerisi sunulacaktır ve farklı yöntemleri ile entegrasyonu üzerine tartışma yürütülecektir.
İlginize teşekkür ederiz. Etkinlik için katılım kontenjanı dolmuştur. Kayıtlar 2.03.2019 itibariyle kapanmıştır.
Etkinlik Yeri: İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Dans Atölyesi Salonu, Santralistanbul - Eyüp / İstanbul